Kinderboeken                         Raak!

                                                  Voor het Reformatorisch onderwijs geschreven boek. M7 niveau. In de serie van                 

                                                  Leesfontein uitgekomen, in combinatie met onderwijsmateriaal voor leesstof                

                                                  verwerking. Raak is een boekje dat de omgang met diverse gevoelens centraal  

                                                  stelt als onderwerp. Elk hoofdstuk heeft een andere tekstvorm gekregen.


         Alleen verkrijbaar via Jongbloed, Leesfontein. (2011)

Los Zand

Maarten heeft het moeilijk met de scheiding van zijn ouders, maar als de nieuwe vriendin van zijn vader in beeld komt, gaat er nog veel meer mis. Waar bemoeit dat mens zich mee... Homme gaat moederen over Bessie, een verstoten lam. Twee jongens, allebei bijna twaalf. Als ze elkaar ontmoeten hebben ze elkaar heel wat te vertellen!


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 978 90 266 1527 6, AVI 8/9        € 7,50 

Eruit jij!

Een aangrijpend jeudgboek over vriendschap in een tijd van oorlog, geweld en nationalisme. De vragen die Thomas en zijn Javaanse vriend Hardjònò voor de kiezen krijgen, klinken ook vandaag de dag. Kan vriendschap haat overwinnen?


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 978 90 266 1485 9,    €7,50  UitverkochtApplaus voor mijn broertje

In de nieuwe serie 'Buitenbeentjes' van Callenbach is voor de tweede keer uitgekomen: Applaus voor mijn broertje. Het eerste kinderboek van Gerry, verschenen in 1999. Cathy heeft het niet gemakkelijk met haar broertje Dennis, die ADHD heeft. Tante Henneke, een buurvrouw, die zelf niet zo goed meer kan lopen, leert Cathy anders te kijken naar mensen met een handicap. Het boek heeft veel indruk gemaakt en wordt nog altijd goed gelezen en gebruikt in gezinnen en op scholen.


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 90 266 1001 7, AVI 8/9,     €8,95  Uitverkocht

Een beetje apart

Mila heeft heel hard sponsors nodig voor de actie op school voor Zuid-Afrika. Ze wil haar oma Lichtje vragen, maar daar hebben ze al jaren geen contact mee. Mila heeft heel lang niet eens aan haar gedacht, maar nu ineens wel. Ze wil oma vragen haar te sponsoren…


Melle heeft acht opa’s en oma’s en die vinden allemaal Melle een geweldige jongen. Melle heeft dus heel snel veel sponsors bij elkaar.


Een beetje apart is een spannend leesboek dat een aparte situatie beschrijft. Er bestaan zoveel vreemde redenen om niet met elkaar om te gaan. Een lekker leesboek om eens flink hierover na te denken.


Uitgave van Callenbach,ISBN 90 266 31332 6, AVI 8  OPRUIMING: € 6.00 


Sander is bang

Sander is ontzettend bang. Hij heeft nergens meer zin in. Niet in Judo, niet in de volière. Hij is bang dat hij zomaar dood gaat. Zijn buurman is overleden en sinds die tijd slaapt Sander niet goed. Het is lastig als iedereen maar wat roept over de dood?


Wat is er nu waar? Word je een vlinder of een ster? Verhuis je naar een andere planeet of rot je ergens weg onder de grond? En dat Vaderhuis waar mensen welkom zijn en waar je elkaar terug ziet? Bestaat die echt? Een mooi, gevoelig, spannend maar ook levensecht boek.


Uitgave van Novapres, ISBN 90-6318 266 X, AVI8, € 6,00 


Pestkoppen

Tos wil niet verhuizen en zeker niet naast die vreemde gevaarlijke Kluitje komen wonen. Ze heeft twee leuke vriendinnen in Debbie en Kim, maar ook echte pestkoppen. Wat lachen ze vaak om Junior, een jongen bij hen uit de klas. Maar Tos raakt op een andere manier betrokken bij Junior. Ze leert iets van hem kennen dat niemand weet. Bovendien beleefd ze spannende uurtjes als haar vriendinnen toch het terrein van Kluitje opgaan. Tos ontdekt dat één keer kijken niet genoeg is. Kijk vooral even langer als je iemand beslist niet aardig vind op het eerste gezicht!


Uitgave van Columbus, Jongbloed Heereveen, ISBN 90 8543 041 0, AVI 8,

uitverkocht


Bloedserieus

Je leest natuurlijk wel eens iets over heksen en tovenaars, maar wat gebeurt er nu als iemand echt denkt dat de nieuwe juf van jouw klas heks is. Als er een toverclub opgericht moet worden omdat de kinderen niet op kamp durven te gaan?


Danique zit bij een meisje in de klas die zelf zegt dat ze heks in opleiding is. Volgens haar schuilen in hem ook onzichtbare krachten. Danique gaat in dit boek op zoek. Blijft toverij alleen maar iets voor grote fantasten of bestaat het echt? En als het echt bestaat, wat moet Danique er dan mee en zijn andere klasgenoten.


Uitgave van Novapres, ISBN 90 6318 253 8, AVI9, € 6,Dodelijk verliefd

Benny is een stoer meisje van 15 jaar. Ze geeft weinig om jongens, kleding en uiterlijk en heeft twee goede vriendinnen, Nora en Lia. Nora wordt hopeloos verliefd op Johnny, een knappe jongen die haar elke dag uit school met de motor staat op te wachten. Benny vindt Johnny onvriendelijk en wordt boos als ze merkt dat Johnny ook veel aandacht aan Lia besteedt. Na een poosje worden Nora en Lia bang voor Johnny. Benny zoekt toenadering maar ze krijgt geen contact. Nora wil niets meer met Benny te maken hebben en Lia komt bijna niet meer naar school. Er moet iets ergs aan de hand zijn........


Uitgave Callenbach, ISBN 90-266-1096-3, € 10,00 (tweede druk)  UitverkochtHet geheim bij de oude watermolen

Sarah en Onno moeten eigenlijk heel hard werken aan hun project voor school. Maar ze mogen elkaar niet eens opzoeken: volkomen afgesloten van de buitenwereld door een ernstige ziekte onder hun koeien. Het vee wordt afgemaakt. Dan ontdekt Sarah dat er toch nog iets leeft bij de dode veestapel…


Genomineerd in 2003 bij de zes beste christelijke kinderboeken


Uitgave Callenbach Kampen,ISBN 90 266 1128 5, AVI9,  uitverkocht

Het geheim op de hooizolder

Lydia de Ruyter is verhuisd naar een dorpje in Drenthe. Het is best moeilijk om te wennen op een andere school. Gelukkig is er van alles te beleven op de boerderij waar Lydia nu woont, met haar ouders en haar broers. Dat krijgen Lydia's nieuwe vriendinnen ook snel in de gaten. In de paardenschuur van de boerderij wordt het idee van een ' dierenhulp-club' geboren. Behalve muizen, een poes en een hond bezoeken ook onverwachte gasten de boerderij.......


2e druk Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 90-266-1066-1, AVI8,De Supporter

Er is al jarenlang een vete in Kerkstede. Noord en Zuid gaan niet erg vriendschappelijk met elkaar om. François raakt er direct bij betrokken door het voetballen. Welke krachten zijn het sterkst? Vriendschap of wraak, vergeving of haat?


Christelijk actieboek in 2001


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 90 266 1101 3, AVI8, Uitverkocht
Daan krijgt een pup

Daan krijgt eindelijk een hond. Hij wordt de baas van Dali. Daan leert alles wat hij moet weten over de opvoeding van een hond, maar ondertussen leert hij ook over de Grote Baas van alle mensen en zichzelf.


Dit boekje is geschreven om kinderen van alles te leren over het geloof en de omgang met God


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 90 266 1087 4, AVI8,     Uitverkocht.
Applaus voor mijn broertje

Cathy heeft het niet gemakkelijk met haar broertje Dennis, die ADHD heeft. Tante Henneke, die zelf niet zo goed meer kan lopen, leert Cathy anders te kijken naar mensen met een handicap.


Uitgave Callenbach Kampen, ISBN 90 266 1001 7, AVI 8/9, Heeft een nieuwe uitgave gekregen.