Gerry Velema.nl

 
 

Hulpverleningsboeken
HOOP

Hoop is het aangrijpende verhaal van Diana. Zij groeit op in het communistische Tsjecho-Slowakije. Om de armoede te ontvluchten, gaat ze in op een voorstel een baan in de horeca in Duitsland aan te nemen. Ze wordt echter rechtstreeks naar Amsterdam gebracht en beland in een bordeel. Klagen en weigeren helpen haar niet. Ze moet prostitueren om van haar groeiende schuld aan de vrouwenhandelaars af te komen.

Nadat wij haar aangrijpende relaas hebben opgetekend, is Diana aan een ernstige ziekte overleden.

Geschreven door mijn collega Fouchina Catherina, uitgave van Oogstpublicaties, Amsterdam. Het boek is verschenen in het Pools, Engels, Duits, Tjechisch, Hongaars en Nederlands.   € 7.50

Verslingerd aan een man

'Verslingerd aan een man' is een boekje met vier verhalen over vrouwen die ieder op hun eigen manier vast kwamen te zitten in hun relatie. Het begon zo mooi. Alle vier dachten ze in een droom te zijn beland. Ze werden verliefd op hem, ze werden versierd door hem, ze raakten verslingerd aan hem. Zo sterk, dat ze zichzelf kwijtraakten.


Dit gebeurde niet van de ene op de andere dag. Je zou het kunnen vergelijken met een feestslinger: er was een aaneenschakeling van situaties, die elke keer weer anders werden. Mooi, minder mooie en tenslotte ook pijnlijke ervaringen.

De ene kant van de slinger was bevestigd in haar hart, de andere kant lag in de hand van de partner. Langzaam werd er aan de slinger getrokken en veranderde deze in een ijzeren ketting, waar geen ontkomen meer aan was. Of toch wel?


Uitgave Oogstpublicaties Amsterdam, ISBN 90-297-0867-0 € 5,00


Verliefd, Verleid, Verkocht

Het zal je maar gebeuren. Je word verliefd en Hij is hèt! Het mooiste dat je overkomt is dat hij jou ook ziet zitten. Liefde is wederzijds. Je verliest je verstand in zijn armen en hij overlaadt met aandacht en attenties. Om je heen zijn geluiden dat je met hem moet oppassen, maar die redeneer je weg door te denken dat je vriendinnen jaloers zijn en je ouders suf. Je leeft in een heerlijke roes, want het leven bestaat uit veel plezier maken en genieten. Totdat.. hij zijn hart uitstort en schulden blijkt te hebben. Totdat hij je dingen vraagt te doen die je eigenlijk niet wilt, maar omdat hij je allerliefste is doe je het misschien voor één keertje...


Het boekje is geschreven voor preventiewerk op middelbare scholen onder de naam Beware of Loverboys.

Geschreven door mijn collega Fouchina Catherina, uitgave van
Oogstpublicaties, Amsterdam, ISBN 90 75953 14 3, prijs € 5.00Whom to Trust?


Whom to trust is het waargebeurde aangrijpende verhaal van Grace. In haar vaderland Nigeria leert Grace Nora kennen, een vrouwenhandelaar. Nora biedt Grace de gouden kans om zelf ook rijk te worden in Europa. Het boek geeft inzicht in de handelwijze van vrouwenhandelaren en moet vooral gelezen worden als een waarschuwing tegen misleiding door vrouwenhandelaars.
Geschreven door mijn collega Fouchina Catherina,

vertaald in het Engels en het Frans

TE KOOP: € 5.00


Wie droogt mijn tranen?

Twee ex-prostituées vertellen hun verhaal


Ana, een vrouw uit de Dominicaanse Republiek, Sarina een Hollandse: hun levensverhalen beginnen in totaal verschillende werelden, maar door teleurstellingen, armoede, wanhoop en eenzaamheid komen ze op één punt bij elkaar: de prostitutie in Amsterdam. De prostitutie is niet, zoals wel eens wordt voorgesteld een wereld van romantiek en een rijk leven. Integendeel, het is een wereld van tragiek, misdaad, verslaving en verdriet, waar mensen in verstrikt raken en waar de weg eruit onmogelijk lijkt. Dat was de ervaring van Sarina en Ana. Twee verschillende levens die beiden diepe pijn kenden en tranen, vaak in het verborgene gehuild.


Verkrijgbaar in Duits, Albanees, Engels, Spaans en Italiaans.

Uitgave Oogstpublicaties Amsterdam, ISBN 90 6064 808 0, Uitverkocht.


Geliefd Kind

De levensverhalen van Marlien en Maria, die in dit boekje op indrukwekkende wijze beschreven worden, vertonen twee belangrijke overeenkomsten. Beide waren als kind ongewenst en hun beider leven ging door het diepe dal van de prostitutie.....


Verkrijgbaar in verschillende vertalingen, o.a. Engels, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Tjechisch, Frans, Farsi

Uitgave Oogstpublicaties Amsterdam ISBN 90-75953-06-2, € 5,00Vragen om andermans problemen


Door de jaren heen groeide bij Gerry en Wim Velema-Drent het idee om in hun eigen gezin een kind te adopteren. Na lang wikken en wegen werd de procedure op gang gezet. Het jongetje dat zij uiteindelijk van Schiphol mochten halen heette Tiago en kwam uit Brazilië. De adoptie bracht spoedig problemen die zij niet hadden vermoed: Tiago bleek verstandelijk, auditief en visueel gehandicapt te zijn.


Op eerlijke wijze verhaalt de schrijfster over de strijd waarin het gezin op deze wijze terecht kwam. Over het zoeken naar een opvang mogelijkheid, de teleurstellende reacties van de omgeving en de eigen opstandigheid, maar ook over de kracht die geput kon worden vanuit een diepgeworteld Godsvertrouwen.


Uitgave van Kok Voorhoeve, Kampen ISBN 90-297-1027-6, Uitverkocht.
Seksualiteit en mensen met een verstandelijke beperking


Dit is vaak een moeilijk onderwerp. Goed omgaan met je eigen lichaam, het lichaam van de ander én met de relatie met een ander, vraagt om inzicht.


Inzicht, dat door de verstandelijke handicap vaak beperkt of afwezig is. De omgeving moet daarom (veel) extra aandacht geven.Uitgave van Kok Kampen, in opdracht van Dit Koningskind, ISBN 90-435-0392-4,

Uitverkocht.
Over toewijding gesproken

Dit boek bestaat uit een serie portretten. Close-ups van zes mensen die zich al jaren inzetten voor zending en hulpverlening, in evangelisch dienstbetoon aan armen en verdrukten.

Sommigen hebben daarvoor hun oude beroep vaarwel gezegd. Anderen hebben hun beroepsbekwaamheid juist ten dienst gesteld van hen die geen helper hebben. Er zijn er ook die zich al jaren lang, naast hun beroep, inzetten voor de armen in de wereld. Hoe houden ze het vol om toegewijd te blijven in dit werk? Dat is de kernvraag van deze uitgave. Als een rode draad komt in antwoord op deze vraag telkens naar voren dat een persoonlijke relatie met God van wezenlijk belang is. Daarnaast is de persoonlijke betrokkenheid bij het lot van arme en verdrukten een krachtig motief om door te gaan.


Uitgave van Kok, Kampen in opdracht van TEARFund, ISBN 90-297-1142-6

€ 5.00Dodelijk verliefd


Benny is een stoer meisje van 15 jaar. Ze geeft weinig om jongens, kleding en uiterlijk en heeft twee goede vriendinnen, Nora en Lia. Nora wordt hopeloos verliefd op Johnny, een knappe jongen die haar elke dag uit school met de motor staat op te wachten. Benny vindt Johnny onvriendelijk en wordt boos als ze merkt dat Johnny ook veel aandacht aan Lia besteedt. Na een poosje worden Nora en Lia bang voor Johnny. Benny zoekt toenadering maar ze krijgt geen contact. Nora wil niets meer met Benny te maken hebben en Lia komt bijna niet meer naar school. Er moet iets ergs aan de hand zijn........


Uitgave Callenbach, ISBN 90-266-1096-3, €10,00 (tweede druk)  Uitverkocht